Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Brüsszel megvédené a sokat támadott magyar civileket
  2018-02-09 08:47:47, péntek
 
 
Brüsszel megvédené a sokat támadott magyar civileket

Unyatyinszki György, Arató László

2018. február 9., péntek 05:50

A civil szervezetek mellett kiálló tüntető Budapesten, az Oktogonon 2017. április 15-én


Egyre nagyobb nyomás nehezedik az Európai Bizottságra a civil szervezetek támogatása miatt, és úgy tűnik, az uniós testület hajlik arra, hogy segítséget nyújtson nekik. Erről Vera Jourová beszélt az Európai Parlamentben, a civil szervezetek szűkülő mozgásteréről tartott plenáris vitán. A jogérvényesülésért felelős cseh uniós biztos azt mondta: ,,nagyon is mellette vagyok, hogy hozzunk létre egy ilyen alapot".



A biztost megelőzve több képviselő - többek között a magyar Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke - is arról beszélt, hogy az Európai Uniónak valamiféle demokráciaalapra lenne szüksége. Ehhez kapcsolódva felmerült még az is, hogy erre külön költségvetési sor jöjjön létre. Ez utóbbival Vera Jourová nem értett egyet, szerinte a civil társadalom anyagi támogatására más eszközöket kell keresni a 2020 utáni költségvetési időszakban.

Bármilyen furcsa ugyanis, az EU-nak most erre nincs kerete; a bizottság esetleg egyes projekteket támogat, de működésre nem ad pénzt. Legalábbis Európában. Az EU 2014 és 2020 között több mint 1,3 milliárd eurót költ ,,a demokrácia és az emberi jogok világszintű előmozdítását szolgáló" célokra, ám ez a pénz főleg afrikai, közép-ázsiai féldiktatúrák ellen küzdő civil szervezetek támogatására szolgál. A döntéskor 2014-ben az EU nem gondolta, hogy a tagállamokban hasonló problémákat kellene majd kezelni. Magyarországgal szemben az EP-üléssel egy napon lépett következő fázisába a civiltörvény miatt zajló kötelezettségszegési eljárás.

Az Európai Bizottság beperelte Magyarországot, mert nem tett eleget a civiltörvénnyel kapcsolatos uniós felszólításnak, és nem módosította a szerintük sok civilt megbélyegző törvényt.

Ugyanakkor nem csak a magyar vagy a lengyel példát szokták emlegetni a nem kormányzati szervezetek hátrányos megkülönböztetésről az Európai Unión belül, egy tanulmányban nemrég politikai és gazdasági nyomásgyakorlásról számolnak be Máltán és Horvátországban is. Az ebben bemutatott gyakorlat szerint az érintett kormányok szűkítik a demokratikus teret azzal, hogy jogszerűtlenné teszik a külföldi támogatást a civil szervezetek számára, vagy stigmatizálják őket.
Bevándorlásszervezők?

- Aggodalommal tölt el az az európai parlamenti határozat, ami a civil szervezeteknek óriási szerepet szán a bevándorlás szervezésében - ezekkel a szavakkal híven demonstrálta a civilellenes törekvéseket Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere még január 10-én. Szita a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként arra buzdítja - a zömében fideszes - városvezetőket, hogy tegyenek meg mindent a nemzetközi civil hálózatot építő törekvésekkel szemben, különösen a Soros György által finanszírozott szervezetek ellen. Ennek ékes példája Pécs, ahol a kormánypárti többségű közgyűlés a ,,bevándorlásszervező" civilekkel szembeni fellépésre kérte a teljes lakosságot. Az Emberség Erejével Alapítvány - amely százmillió forintot meghaladó támogatást kapott Soros György alapítványától - végül az irodahelyiségét is elvesztette egy időre az ellenséges környezetben.
Magyar Nemzet hírlevél
Legizgalmasabb cikkeink naponta egyszer az ön e-mail-fiókjában!

A feliratkozással beleegyezik abba, hogy a Magyar Nemzettől hírlevelet vagy cikkeinkről szóló üzenetet kapjon postafiókjába. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.

Az elmúlt hetekben azonban a Fidesz bemutatta, hogy a migrációval és a civilekkel kapcsolatos nyilatkozatai és valódi tettei jókora ellentmondásban vannak. Például a ,,migránsmentes övezetről" szóló kommunikáció ellenére - jogszerűen - befogadott menekültek mellett az uniós forrásokból is gazdálkodó Belügyi Alapok menekültekkel foglalkozó civileknek juttatott, majd látványos gyorsasággal megszüntetett támogatásaira emlékezhetünk.
Pécsen ellentmondásba keveredtek

Hasonló ellentmondást mutat be Pécs városa is: pontosan olyan célokra terveznek lehívni 750 millió forint értékű uniós támogatást, mint amit a megbélyegzett Az Emberség Erejével Alapítvány kapott Soros alapítványától. Miközben az Megyei Jogú Városok Szövetségével egyetértésben fúrják az EU és Soros alapítványának törekvéseit, az úgynevezett CLLD-forrásokat kulturális és közösségfejlesztési célra tervezik igénybe venni, mint ahogy az utálat tárgyává tett Az Emberség Erejével Alapítvány.

Pécs évente közel 133 millió forinttal támogatja a helyi civilek működését. A különböző szervezetekkel kötött közszolgálati megállapodásokkal együtt évente közel félmilliárd forintot adott a civileknek a város. Az együttműködés sikeréről február elején Kővári János, az Összefogás Pécsért Egyesület képviselője is elismerően beszélt a Pécsi Napilapnak: ,,Ma ezek a szervezetek közel egymilliárdba kerülő közszolgáltatást végeznek el az önkormányzat helyett, feleannyi pénzből." Ennek fényében a közgyűlés okkal nem tervezi csökkenteni a civilek támogatását, noha a város 12 milliárd forintos adóssággal küszködik.

Az uniós források márciusban nyílhatnak meg, elosztásukat az önkormányzat által létrehozott Pécsi Akciócsoport koordinálja. Az egyesületet a Szabad Pécs információi szerint szinte teljesen Fidesz-közeli emberekkel töltötték fel.


https://mno.hu/belfold/brusszel-megvedene-a-sokat-tamadott-magyar-civileket-24460 57?utm_source=hirlevel_MN_altalanos&utm_medium=email
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: demokráciaalapra, közszolgáltatást, irodahelyiségét, magyarországgal, ellentmondásban, civiltörvénnyel, szolgáltatásról, feliratkozással, horvátországban, alapítványától, városvezetőket, szervezeteknek, alapítványának, finanszírozott, ellentmondásba, szervezetekkel, felszólításnak, legizgalmasabb, stigmatizálják, magyarországot, jogszerűtlenné, előmozdítását, migránsmentes, mozgásteréről, közszolgálati, megbélyegzett, postafiókjába, emlékezhetünk, költségvetési, támogatásaira, megszüntetett, menekültekkel, szervezésében, ellentmondást, törekvésekkel, együttműködés, sokat támadott, civil szervezetek, uniós testület, ilyen alapot”, biztost megelőzve, magyar Niedermüller, civil társadalom, 2020 utáni, bizottság esetleg, emberi jogok, pénz főleg, döntéskor 2014-ben, tagállamokban hasonló, napon lépett, civiltörvény miatt, civiltörvénnyel kapcsolatos, Unyatyinszki György, Arató László, Európai Bizottságra, Erről Vera Jourová, Európai Parlamentben, Niedermüller Péter, Demokratikus Koalíció, Európai Uniónak, Vera Jourová, Legalábbis Európában, Európai Bizottság, Európai Unión, Szita Károly, Megyei Jogú Városok Szövetségének, Soros György, Emberség Erejével Alapítvány, Magyar Nemzet, Magyar Nemzettől, Belügyi Alapok, Megyei Jogú Városok Szövetségével, Kővári János, Összefogás Pécsért Egyesület, Pécsi Napilapnak, Pécsi Akciócsoport, Szabad Pécs,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png virág  Nem számIt  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szép estét kedves látogatóimna...  A másik dolog,  Fehér virág  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sokan azt tartják  Mindig jusson idő nevetni  Bertolt Brecht -től idézet  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Jónás Tamás – Végtelen b...  Adakozás  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Png lepke  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Elköszönt  Mi lenne ha  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  képre írva  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Png virág  Alázat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Az engedelmesség miért nem vál...  A kételkedés kezelése  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Facebookon kaptam  A sors  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Png fotel  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Png rózsa csokor  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  képre írva  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Albert Einsteinről  Png lepke  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  A televizió nem a kultúrát kép...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Nem számIt  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Akarat  Szép estét  Png ház  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Radikális szeretet  Tavaszi kép  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hiányzik  Makszim Gorkij gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png kutya  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem méltó hozzád  Varga János Veniam - Fontos sz...  Rátalálsz  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt! 
Bejegyzés Címkék
sokat támadott, civil szervezetek, uniós testület, ilyen alapot&#8221, biztost megelőzve, magyar Niedermüller, civil társadalom, 2020 utáni, bizottság esetleg, emberi jogok, pénz főleg, döntéskor 2014-ben, tagállamokban hasonló, napon lépett, civiltörvény miatt, civiltörvénnyel kapcsolatos, magyar vagy, lengyel példát, tanulmányban nemrég, ebben bemutatott, érintett kormányok, demokratikus teret, külföldi támogatást, civil szervezeteknek, bevándorlás szervezésében, szavakkal híven, civilellenes törekvéseket, zömében fideszes, nemzetközi civil, kormánypárti többségű, teljes lakosságot, ellenséges környezetben, feliratkozással beleegyezik, szolgáltatásról bármikor, elmúlt hetekben, civilekkel kapcsolatos, uniós forrásokból, úgynevezett CLLD-forrásokat, utálat tárgyává, helyi civilek, különböző szervezetekkel, együttműködés sikeréről, szervezetek közel, önkormányzat helyett, közgyűlés okkal, civilek támogatását, uniós források, önkormányzat által, demokráciaalapra, közszolgáltatást, irodahelyiségét, magyarországgal, ellentmondásban, civiltörvénnyel, szolgáltatásról, feliratkozással, horvátországban, alapítványától, városvezetőket, szervezeteknek, alapítványának, finanszírozott, ellentmondásba, szervezetekkel, felszólításnak, legizgalmasabb, stigmatizálják, magyarországot, jogszerűtlenné, előmozdítását, migránsmentes, mozgásteréről, közszolgálati, megbélyegzett, postafiókjába, emlékezhetünk, költségvetési, támogatásaira, megszüntetett, menekültekkel, szervezésében, ellentmondást, törekvésekkel, együttműködés, polgármestere, szövetségének, szövetségével, egymilliárdba, nyilatkozatai, féldiktatúrák, tagállamokban, egyetértésben, gyorsasággal, kormánypárti, törekvéseket, demonstrálta, önkormányzat, niedermüller, elosztásukat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.